Yhdistys

Varsinais-Suomen perinnemaisemayhdistyksen tärkein tavoite on edistää perinne- ja kulttuurimaisemien hoitoa. Tavoitteeseen pääsemiseksi yhdistys:

• Harjoittaa perinne- ja kulttuurimaisemiin liittyvää tutkimus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa
  • Järjestää retkiä
  • Toimii yhdistyksenä esimerkkinä tukien haussa
  • Tarjoaa koulutus- ja asiantuntija-apua viljelijöille, yhdistyksille ja muille toimijoille

Vuoden 2019 toimintaa

• 1.2.2019 klo 10:00–14:00 Työpaja – Ehdotuksia ja näkemyksiä perinnebiotooppien tuesta seuraavalle rahoituskaudella. Paikka: Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin toimisto, Martinkatu 5, 20810 Turku) (Eriika)

Työpajan esitelmät (pdf)

Ely ja ympäristösopimukset – Leena Aarikka, Ely-keskus

MoMa- ja ETI-sopimukset – Janne Heliölä, Syke

Viljelijän kokemukset – Antti Toivonen, Salmensuun Tila

Tulosperusteinen ympäristökorvaus –Traci Birge, VS perinnemaisemayhdistys & Helsingin yliopisto

• 13.4.2019 klo 11.00 Risujen polttotalkoot Kotiniityllä Halikossa (Eija)
  • 3.4.2018 klo 18.00 Vuosikokous (Maria)
  • 7.–8.6.2018 klo 11.00 Perinnemaisemakoulutus Turussa yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinaissuomen piirin, Kaarinan luonnonsuojeluyhdistyksen ja Länsi-Suomen Maa ja kotitalousnaiset/ProAgria Länsisuomen sekä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Lisätietoa koulutuksesta tulee myöhemmin keväällä. Lisätietoa: Eriika/Hannu Klemola (SLL)
    (Eriika)
  • Tulossa: Niittotalkoot Rekijokilaaksossa (Eriika)
Ilmoittautumiset suluissa oleville henkilöille:
  • Eriika Lundström puh. 040 717 8797/thelundstrom(at)gmail.com
  • Eija Hagelberg puh. 050 060 9526/eija.hagelberg(at)gmail.com