Tule katsomaan ruokosilpun peltolevitystä Lemussa 18.10.2016 klo 14

Tule katsomaan ruokosilpun peltolevitystä Lemun Luodonmaalle tiistaina 18.10.2016 kello 14 alkaen

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Baltic Sea Action Groupin yhteistyössä toteuttamassa Ruokopelto-ravinnekierrätyshankkeessa on loppukesän aikana kunnostettu tulevia merenrantaniittyjä yhteensä 20 hehtaarin alueelta. Hankkeessa testataan järviruokosilpun petokäyttöä maanparannusaineena ja viherlannoitteena, jotta niittotöistä kertyvälle niittobiomassalle löydettäisiin hyötykäyttökohde.
Maskun Lemussa järjestetään 18.10. työnäytös liittyen ruokosilpun levittämiseen pellolle.

RUOKOPELTO-hankkeessa on kesällä leikattu järviruokoa Oukkulanlahden ja Mynälahden rannoilta. Viime syksyiseen tapaan ruoko levitetään läheisille peltolohkoille, koska eloperäinen aines on hyväksi savimaille. Tule paikan päälle katsomaan, mistä on kysymys!

ÄÄNESSÄ:

  • Maria Yli-Renko, projektikoordinaattori, Ruokopelto-hanke (Varsinais-Suomen ELY-keskus) Sami Talola, erityisasiantuntija, Ravinneneutraali kunta-hanke (Varsinais-Suomen ELY-keskus)
  • Janne Heikkinen, maaperätutkija, VILKKU-hanke (Keski-Uudenmaan ympäristökeskus)
  • Jari Luoto, viljelijä, Luodon tila, Lemu
  • Eija Hagelberg, projektijohtaja, JÄRKI-hanke (Baltic Sea Action Group)

Janne on luvannut ottaa lapion mukaan, joten pääsemme katsomaan, näkyykö viime vuonna levitetty ruokosilppu tai sen vaikutuksia peltomaassa. Väliajalla kahvia ja pullaa!

ILMOITTAUDU: 17.10. keskipäivään mennessä Eijalle: tekstiviesti 0500 609 526 tai eija.hagelberg@bsag.fi MISSÄ? Luodonmaantie 130, Masku. Katso karttalinkki, kartta ja seuraa opasteita Lemun kirkonkylältä eteenpäin.

Ruokopelto on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Baltic Sea Action Groupin yhteinen hanke, jota rahoitetaan Ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätys -ohjelmasta. http://www.ymparisto.fi/ruokopelto